Direktlänk till inlägg 10 november 2009

Polis förlorar jobbet efter kritik

Av Victor och André - 10 november 2009 13:00

En 32-årig polis, med majors grad, vid namn Alexej Dymovskij ville inte acceptera den korruption som fanns inom poliskåren. Han delade med sig av sin kritik med hjälp av en video på youtube som fick rekordbra respons. Efter bara någon dag hade 700 000 sett filmen och ytterligare någon dag senare fick han sparken.

I filmen berättar han hur trött han är på allt som sker, att behöva avslöja brott som aldrig hänt och bli tillsagd av andra vilka personer det är som ska sättas i fängelse. Alexej berättar med om hur cheferna behandlar dem som boskapsdjur och i förväg berättar för dem vilka som anses som skyldiga i deras utredningar.


Vidare pratar Alexej om den urusla lönen han har som polis som ligger på dryga 3400kr i månaden. Han tvingas också ofta arbeta extra under helgerna utan någon som helst ersättning. Sin video riktar han mot de arbetskamrater som fortfarande tycker att hedern är viktig samt mot premiärministern Vladimir Putin.

Han delar ut kritik mot Putin där han pratar om hur premiärministern lovade att få ned korruptionen men hur han själv inte sett någon skillnad. 

Hans film sågs av den högste polischefen i Krasnodar som omedelbart avskedade Alexej för förtal och att ha skadat poliskårens anseende.

Däremot sa inrikesministern Rashid Nurgalijev att han lovar att tillsätta en utredningen om fallet för att ta reda på hur det ligger till.

Alexej berättar ett par dagar senare med en radioakanal att hans familj blivit mordhotad och att han har tvingats skicka sin gravid fru till Moskva samt hyra en livvakt åt sig själv.

Alexej har dock fått stöd av Polisförbundets ordförande som säger att Alexej enbart har sagt vad många andra poliser i Mosvka tycker.

Dock så är det dåliga med korruption att det sprider sig överallt och även om det finns folk som är emot det räcker det med någon med högre makt följer mönstret för att kampen ska bli i stort sett omöjlig.

Trots att det Alexej har gjort verkligen har skakat om polisen i Ryssland och trampat på en hel del ömma tår, så är striden mot korruption långt ifrån avgjord.

Tyvärr visar det sig återigen att Ryssland verkligen är det skitlandet man ser i alla Amerikanska filmer och när sådan här utbredd korruption fortfarande existerar i ett land med veto-rätt i FN börjar man undra vad det är för fel på världen.

Förhoppningsvis dyker det upp fler som Alexej som vågar sätta sig upp mot deras sjukliga system och försöka få Ryssland att likna det I-land som deras färgade politiker vill få det att framstå som...


/VG


Källa http://www.svd.se/nyheter/utrikes/kritik-kostade-jobbet-for-polis_3782003.svd

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Victor och André - 4 mars 2010 16:30

UD hyr in ex-soldater för att skydda ambassadpersonalen. Expressen slår på stort med stora rubriker. Allt jag känner är ett enda stort ”Och??”. Att våra representanter utomlands ska känns sig trygga känns väl rätt givet och när det är amb...

Av Victor och André - 20 februari 2010 14:15

Har läst en artikel på SvD där Dalai Lama har träffat Barack Obama och tagit emot en amerikansk utmärkelse för sitt stöd för demokratin. Priset delades ut av den Nationella fonden för demokrati, en fond som skapats av den amerikanska kongressen. Det ...

Av Victor och André - 29 januari 2010 13:00

Alla som är skeptiska mot klimatförändringen kan nu helt klart ta ett steg framåt efter de har fått vatten på sin kvarn. I en rapport på 1 600 sidor från FN:s klimatpanel existerar det ett en del felaktig fakta. Hade det producerats av en professor h...

Av Victor och André - 15 januari 2010 13:45

Igår hackades en kommersiell dator i Ryssland. Detta är en nyhet Aftonbladet tycker sig vara värd utrymme i deras upplaga. Må så vara om den endast skulle vara med i deras e-tidning men nu fick denna artikel en hel sida även i den tryckta delen. Prio...

Av Victor och André - 12 december 2009 11:15

Jag har precis läst en otrevligt artikel på expressens hemsida om en incident där två 90+:are har rykt ihop. Tyvärr slutade det här med att den ena fick sätta livet till. Hur dog hon? Jo, strypt med hjälp av en plastpåse. Varför dog hon? Den andra ta...

Ovido - Quiz & Flashcards