Alla inlägg den 26 augusti 2009

Av Victor och André - 26 augusti 2009 13:54

Fördomar måste vara den bästa uppfinning som gud gett oss efter… Aaa det är nog DEN bästa uppfinningen.  Tänk dig själv vilka fördelar det för med sig att veta redan från början hur en person är, utan att behöva göra så mycket mer än se på dom. Hur de klär sig, hur de går, kroppsspråk och framförallt vilken hudfärg de har. Till exempel alla vet ju att alla blattar med en finare bil än en själv måste ha snott den. Samma med att man vet ju att i Rosengård och Rinkeby är alla cykeltjuvar. Hur skulle de annars ha råd!?

Om vi ser lite mer internationellt. Alla fransmän röker, alla franska barn röker och alla franska spädbarn röker. I Italien har alla guldkedja, hårigt bröst och linne. Engelsmännen är också fina, de skriker när de ser på fotboll, de super när de ser på fotboll och de slåss när de ser på fotboll. Kort sagt en riktig svärmorsdröm. Vi svennar är ändå de roligaste. Vi tror ju på allvar att vi är släktingar till vikingarna, att när vi ska ut på bussresa i Europa så ska vi egentligen ut på plundringståg, men istället för vikingahjälm med horn i sidorna har vi cykelhjälm. Så att vi inte trillar och slår oss. Sen när vi väl är framme i någon liten by på spanska solkusten och vi ska ut ur bussen för att stjäla från männen och ta deras kvinnor. Vi gör ju inte det, istället går vi ut lite nervösa, ser oss omkring med rådjursögon och ber om ursäkt för att vi finns.

Ytterligare hade varit kul om Bibeln hade utspelat sig i Sverige. Tänk om Jesus hade varit norrlänning, då hade det ju inte direkt varit tolv lärjungar under den sista måltiden, max tre pers och en dunk. Eller om Jesus hade varit Stockholmare, hur kul hade inte det varit, istället för att dela ut fisk till folket vid Gennesarets sjö så hade han delat ut sushi och latte på Kungsholmen.

Men ibland hade det kanske varit bättre om fördomarna vore sanning, tänk om terrorism hade varit en svensk uppfinning. Det hade ju inte varit så farligt då. Hade väl varit att man satt lite för nära på bussen, stoppa grus i skorna eller prata lite för högt på biblioteket.

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards